شرکت های تولید کننده دستگاه‌های سخت افزاری، همواره دغدغه بروز رسانی و رفع ایرادات نرم افزار نصب شده بر روی دستگاه‌های تولیدی‌ خود را دارند. از سوی دیگر، بهره برداران نیز بمنظور بروز رسانی سخت افزارها برای انطباق با نیازهای جدید و یا رفع ایرادات با مشکلاتی مواجه هستند. از دیدگاه دیگر، مراجعه مکرر به دستگاه و یا بروز رسانی سخت افزار می‌تواند پرهزینه، سخت و زمانبر باشد. با وجود تمامی این مشکلات و پیشرفت سریع تکنولوژی، شرکت ها را وادار به تعویض دستگاه ها با نمومنه های جدید می‌کند. به روز رسانی از راه دور یا FOTA بهترین راه حل این مشکلات است.

راهکار FOTA برای نخستین بار توسط شرکت طلوع آرین برای بروزرسانی دستگاه های ردیاب خود ارائه گردید. FOTA یا Firmware Over The Air ساز و کاری است که می‌توان از طریق آن، فریمور دستگاه های ردیاب را بروزرسانی نمود. اینکار از راه دور و بدون مراجعه به محل دستگاه انجام می‌شود. با استفاده از این راهکار علاوه بر رفع مشکلات سفت افزاری یا Firmware، می‌توان براحتی قابلیت های جدید ردیاب را نیز در اختیار کاربر قرار داد.

Firmware چیست؟

این عبارت در زبان فارسی میان افزار یا سفت افزار ترجمه شده است. همان طور که از نام آن پیداست، رابطی بین سخت افزار و نرم افزار می‌باشد. فریمور در واقع نرم افزاری است که استفاده از سخت افزار را برای کاربر ممکن می سازد و با استفاده از آن می­‌توان تنظیمات دلخواه را بر روی سخت افزار مورد نظر پیاده سازی نمود.

OTA چیست؟

OTA مخفف Over The Air بوده و به مجموعه اقداماتی است که بصورت بی سیم و از راه دور انجام شده و نیازی به کابل و در دسترس بودن فیزیکی سخت افزار مورد نظر نیست.

تکنولوژی FOTA  چیست؟

به روز رسانی از راه دور یا FOTA مخفف عبارت Firmware Over The Air است. این قابلیت وجه تمایز شرکت مهندسی طلوع آرین هوشمند در سیستم مدیریت ناوگان بشمار می‌رود. به روز رسانی فریمور سخت افزارهای ردیابی از راه دور، روند نگهداری و پشتیبانی ردیاب های خودرو را تسهیل می‌کند. ضرورت وجود این قابلیت بدلیل مخفی بودن دستگاه و دور از دسترسی نصب شدن آن می‌باشد. FOTA  از بستر اینترنت برای اتصال به دستگاه و آپدیت آن استفاده می‌کند. این بستر در دستگاه‌های ردیاب از طریق اینترنت سیم کارت درون دستگاه فراهم می‌گردد. از اینرو اگر متحرک در مکانی باشد که GPRS مربوط به اپراتور سیم کارت مذکور در دسترس نباشد، عملیات FOTA میسر نخواهد بود. لذا باید منتظر بود تا متحرک در مکانی قرار گیرد که بتوان فریمور دستگاه ردیاب نصب شده بر روی آن را بروز رسانی نمود.

کاربردها و مزایای OTA

  • ارتقاء فریمور؛ همانطور که می‌دانید شرکت‌های سازنده دستگاه های ردیاب به طور مداوم در حال بهبود محصول خود و رفع نواقص احتمالی آن می‌باشند. ممکن است پس از مدتی مشکلاتی در فریمور‌های قدیمی به وجود آید و نیاز باشد تا ورژن جدیدی از آن بر روی ردیاب بارگذاری گردد.
  • تغییر تنظیمات؛ در زمان خریداری دستگاه ردیاب توسط مشتری، مطابق نیازهای اعلام شده،تنظیمات لازم پیش از نصب دستگاه، بر روی سخت افزار ردیابی اعمال می‌گردد. اما با گذشت زمان ممکن است نیازهای مشتری تغییر یابد و این امر الزام تغییر تنظیمات اولیه را اجتناب ناپذیر می‌کند. در این شرایط با استفاده از قابلیت ویژه ردیاب های شرکت طلوع آرین، می‌توان تغییرات را بر روی ردیاب‌های نصب شده، اعمال نمود.

در نهایت دقت و اطمینان بالا، صرفه جوئی در هزینه و زمان مشتری و شرکت پشتیبان، بروز رسانی یا تنظیم هم زمان چندین ردیاب،رضایت و آرامش خاطر مشتری از مهمترین مزایای استفاده از این سیستم محسوب می‌شود.

نحوه کارکردسیستم بروزرسانی فریمور

ابتدا نرم افزار سرور FOTA پیامکی به دستگاه مورد نظر برای بررسی آمادگی دستگاه ارسال می‌نماید. همزمان با آن، مسیر فایل مورد نظر و اطلاعات مربوطه نیز به دستگاه ارسال می‌گردد. سپس دستگاه اطلاعات مربوط به فریمور خود را از سرور مذکور دانلود نموده و در میکروکنترلر دستگاه ذخیره کرده و بروز رسانی آغاز می‌شود. در این روش در صورتی که دستگاه به درستی اطلاعات را دریافت نکند و یا مشکلی در روند بروز بوجود آید، سیستم به حالت قبل از اجرای فرامین باز می‌گردد. اما دستگاه مجددا تلاش خود را برای بروز رسانی تکرار می‌نماید. لذا همواره مطمین هستیم که دستگاه ردیاب در کارکرد بهینه خود باقی مانده و مشکلی برای دستگاه ایجاد نخواهد شد.

برچسب‌ها
فریمورgps