چنانچه برای خودروی خود قصد خرید یک سیستم ردیابی دارید، به شما برای این تصمیم عاقلانه تبریک می‌گوییم. با توجه به افزایش قیمت خودروها، نیاز است تا خودرو علاوه بر سیستم دزدگیر به GPS نیز مجهز گردد. از آنجائیکه دزدگیر ماشین تنها نقش بازدارندگی در سرقت خودرو را دارد، در صورت بروز سرقت، تنها ردیاب خودرو قادر به یافتن محل خودرو است.

ر این میان انتخاب سیستم ردیابی مناسب نیز حائز اهمیت است. چنانچه قصد خرید سیستم ردیابی خودرو دارید، گزینه های انتخابی فراوانی پیش روی شما وجود دارد. با توجه به ویژگی‌ها و مدل‌های مختلف موجود در بازار، تصمیم‌گیری در مورد انتخاب سیستم ردیابی مناسب که نیازهای شما را به بهترین نحو برآورده نماید؛ کار دشواری است. برای این منظور ابتدا می‌بایست نیاز خود را بدرستی بشناسید و سپس با شناخت انواع سیستم‌های ردیابی و مزایا و معایب هر یک، نسبت به بررسی سوابق فروشنده و خدمات پشتیبانی آن شرکت اطلاعاتی کسب نمایید. در نهایت با توجه به بررسی‌های خود سیستم مورد نظر را انتخاب و خریداری نمایید.

همانطور که اشاره شد انتخاب یک ردیاب مناسب شامل چندین قسمت به شرح ذیل می‌باشد:

  1. تعریف نیازهای شما
  2. انتخاب سخت‌افزار ردیاب مناسب
  3. انتخاب نرم‌افزار ردیابی و مدیریت ناوگان
  4. انتخاب شرکت فروشنده و خدمات پشتیبانی

۱. تعریف نیازهای شما

در گام نخست اهداف خود از خرید سیستم ردیابی را تعیین کنید. هدف شما، به تصمیم‌گیری در مورد انتخاب سیستم کمک می‌نماید. آیا سیستم ردیابی را برای حفاظت خودروی خود در مقابل سرقت می‌خواهید؟ آیا می‌خواهید خودروهای سازمان یا شرکت خود را مدیریت کنید؟ با استفاده از این سیستم قرار است چه هزینه و یا مشکلی در سازمان خود را مرتفع نمایید؟ آیا این سیستم برای کنترل و نظارت بر استفاده فرزندان از خودروی خانواده است؟ به عنوان مثال اگر شرکت شما دارای شبکه تحویل کالا ‌باشد، شما می‌توانید از طریق دستگاه ردیاب برای مشتریان خود این امکان را فراهم سازید تا بتوانند محل دقیق کالای خود را، حین فرآیند تحویل مشاهده نمایند.

۲. انتخاب سخت‌افزار ردیاب مناسب

در مورد نحوه عملکرد دستگاه‌های ردیاب تحقیق کنید. دانستن نحوه کارکرد سیستم ردیابی، می‌­تواند در بررسی کلیه جوانب مثبت و منفی انتخاب سخت افزار ردیاب کمک شایانی نماید. شما باید بتوانید نقاط ضعف سازمان و یا نیاز خود را شناسایی کرده و سخت افزار ردیاب را به گونه ای برای آن نیاز خریداری کنید تا بهترین بهره وری را داشته باشد. برای این منظور باید کمی بیشتر در مورد نحوه کارکرد سخت افزار و سیستم ردیاب اطلاع پیدا کنید.

دستگاه‌های ردیاب بطور کلی از یک قسمت گیرنده سیگنال موقعیتی مثل جی پی اس و یا گلوناس و یک قسمت فرستنده اطلاعات به سرور ردیابی تشکیل شده است. بطور معمول بستر ارتباطی از تکنولوژی شبکه‌های موبایل GSM استفاده می‌کند. البته می‌توان از بستر های دیگر برد بلند مثل بیسیم‌های دیجیتال و آنالوگ و یا برد کوتاه مثل بلوتوث و WiFi و حتی DSRC هم استفاده کرد. ولی این بسترها به خاطر محدودیت استفاده، بصورت عمومی مورد استفاده قرار نمی‌گیرند. امروزه بیشترین و معروفترین بستری که در دریافت موقعیت های مکانی مورد استفاده قرار می‌گیرد، ماهواره های ایالات متحده آمریکا می‌باشد که ما آن را به عنوان ماهواره های GPS می‌شناسیم. دستگاه ردیاب برای دریافت موقعیت مکانی خود، نیاز است تا سیگنال‌های ارسالی از ماهواره های مکانیاب را دریافت و تحلیل نماید.

لازم است پیش از اقدام برای خرید ردیاب، بودجه خود را تعیین کنید. دستگاه‌های ردیاب با توجه به قابلیت ها، برند و کشور سازنده، شرکت فروشنده و میزان خدمات پشتیبانی قابل ارائه، قیمت‌های متفاوتی دارند. پس قبل از خرید حتماً بودجه مورد نظرتان را تعیین کرده و از خرید دستگاهی که با بودجه شما تطابق ندارد، خودداری نمایید. اگر پیش از خرید خوب تحقیق نکنید ممکن است، هزینه زیادی صرف سیستم ردیاب نمایید ولی کارایی لازم را برای شما نداشته است. به عنوان مثال دستگاه‌های ردیاب با توجه به روش ارسال اطلاعات موقعیتی متحرک یعنی استفاده از پیامک و یا اینترنت در میزان مصرف شارژ سیم کارت متفاوت هستند. علاوه بر این، میزان آنلاین بودن یک دستگاه ردیاب، دقت، سادگی و کاربرپسند بودن نرم‌افزار ردیابی با هزینه ارتباط مستقیم دارد.

۳. انتخاب نرم‌افزار ردیابی و مدیریت ناوگان

انتخاب سیستم ردیابی مناسب بدون بررسی قابلیت نرم افزار ردیابی متناسب با سخت افزار تکمیل نمی‌شود. دستگاه های ردیابی با امکان ارسال اطلاعات موقعیتی متحرک ها به سرور مرکزی، قابلیت ذخیره سازی موقعیت لحظه ای خودرو را فراهم می‌سازند. در کنار سخت افزار مناسب لازم است تا موقعیت خودروها از طریق نرم افزار نیز مشاهده و قابل بررسی باشد. مهمترین نکته در انتخاب نرم افزار ردیابی و مدیریت ناوگان، امکان مشاهده لحظه ای خودرو بدون نیاز به بارگذاری مداوم نرم افزار می‌باشد. از نکات قابل تامل در انتخاب نرم افزار مناسب، قابلیت استفاده از سیستم تحت وب با امکان مشاهده بر روی موبایل و هر دیوایس مشابهی است. شرکت طلوع آرین هوشمند با بهره گیری از تجربه و بررسی قابلیت های نرم افزارهای داخلی و خارجی در حوزه مدیریت ناوگان حمل و نقل، امکان استفاده از نرم افزار ردیابی آریانا را برای مشتریان عزیز خود فراهم ساخته است.

۴. انتخاب شرکت فروشنده و خدمات پشتیبانی

با توجه به واردات دستگاه های جی پی اس، ارائه دهنده خدمات پشتیبانی از جایگاه ویژه ای برخوردار است. کیفیت سخت افزار ردیاب و لزوم بروزرسانی دستگاه ها این الزام را ایجاد می‌کند که شرکت ارائه دهنده خدمات، دانش کافی از نحوه ارائه پشتیبانی به مشتریان خود را داشته باشد. انتخاب برند معتبر و شرکت خدمات پشتیبانی با سابقه، اطمینان از انتخاب سیستم ردیابی مناسب را دو چندان می‌کند. شرکت طلوع آرین هوشمند با آموزش تخصصی تیم پشتیبانی خود و کسب تجربه بیش از ۱۱ سال در ارائه خدمات و محصولات ردیابی، در تمام ساعات شبانه روز آماده خدمت رسانی به مشتریان ویژه خود می‌باشد.

برچسب‌ها
ردیابgpsردیابی