مفهوم اینترنت اشیا به زبان ساده، در واقع اتصال دستگاه های مختلف به یکدیگر از طریق اینترنت است. به کمک راهکارهای اینترنت اشیا و یا باختصار IoT، میتوان دستگاهها و یا برنامههای مختلف را از طریق بستری نظیر اینترنت به یکدیگر متصل نمود. در واقع این تکنولوژی امکانی را فراهم میسازد که بتوان اشیاء و یا تجهیزاتی که قابلیت اتصال به بستر شبکه دارند را از راه دور کنترل و مدیریت کرد. یکی از نمونههایی که امروزه بیشتر مورد بحث قرار گرفته است خانههای هوشمند میباشد. به عنوان مثال میتوان تجهیزات گرمایشی و یا سرمایشی خانه را پیش از ورود به خانه تنظیم و محیط خانه را مطلوب تر ساخت. این قابلیت کمک شایانی در کنترل میزان مصرف و جلوگیری از هدر رفت منابع انرژی میکند. امروزه سازمانها، صنایع و موسسات در کسب و کارهای گوناگون خود، به شکل فزایندهای از قابلیتهای اینترنت اشیاء بهره میگیرند تا بتوانند خدمات کارآمدتر و اثربخش تری ارائه دهند و در مقابل بهرهوری بالاتری داشته باشند.

شرکت طلوع آرین هوشمند با قابلیت ارائه راهکارهای مبتنی بر اینترنت اشیاء (Internet of Things) بر پایه تجهیزات ایمن و پرکاربرد این صنعت، گامی بلند در گسترش و بکارگیری اینترنت اشیاء در صنایع مختلف برداشته است. از مشخصه های بارز این تجهیزات میتوان به اطمینان و ثبات عملکردی، امنیت بالا و سهولت در کاربرد تجهیزات شبکه اشاره نمود.
کاربردهای اینترنت اشیاء در صنایع مختلف
با توجه به کاربردهای متنوع این تکنولوژی به منظور کاهش هزینهها، پیش بینی و بهبود عملکرد مشتریان، ساده سازی فرآیندها و همچنین جلوگیری از سرقت در بخشهای مختلف، در این بخش بصورت مختصر با کاربردها و راهکارهای اینترنت اشیا در صنایع مختلف آشنا خواهید شد. با توجه به گستره صنایع مختلف مواردی نظیر خانه و ساختمان، توزیع نیرو و انرژی، انبارداری و پخش محصولات، حمل و نقل و ردیابی و حوزه سلامت بررسی خواهد شد.
کاربرد اینترنت اشیاء در خانه و ساختمان
امروزه بسیاری از تجهیزات و دستگاههای بکار رفته در ساختمان ها و منازل قابلیت اتصال به اینترنت را دارا میباشند. این قابلیت مدیریت و کنترل دستگاهها را از طریق برنامه های کاربردی و یا اپلیکیشنها ممکن میسازد. تنظیم زمان باز و بسته شدن کرکرههای پنجرهها برای کنترل نور طبیعی، زمانبندی آبیاری گیاهان و تغذیه، تنظیم سیستمهای صوتی و تصویری برای ساکنین مانند سالمندان و یا حیوانات خانگی، سیستم اعلان حریق، سیستمهای گرمایشی و سرمایشی از موارد استفاده در صنعت ساختمان سازی میباشد.
کاربرد اینترنت اشیاء در توزیع نیرو و انرژی
برای تمامی کشورها به لحاظ سیاسی و اقتصادی، بحث تامین نیرو و انرژی اهمیت ویژهای دارد. علاوه بر امکانات صرفهجویی و کنترل مصرف، قابلیت بهینه سازی روشهای توزیع نیز از طریق ویژگیهای IoT امکانپذیر خواهد بود. همچنین در بسیاری از موارد بحث چرخههای محیط زیست در کنار این موارد قرار میگیرد. هوشمندسازی پالایشگاههای نفت و گاز، قرائت کنتور، بررسی وضعیت و سلامت کنتورها، هشدار استفادههای غیرمجاز از مواردی است در بحث توزیع نیرو و انرژی مورد توجه است.
کاربرد IoT در انبارداری و پخش محصولات
با توجه به اهمیت کنترل ورودی و خروجیهای هر انبار و آمار بالای سرقت از انبارها به دلیل حجم و تعداد بالای ورود و خروج کالا، استفاده از امکانات هوشمندسازی انبارها از اهمیت ویژهای برخوردار است. کاهش هزینههای عملیاتی، کنترل دقیقتر ورود و خروج کالا، دریافت هشدار در صورت خروج و یا ورود کالا بدون مجوز به انبار، کنترل از راه دور دما، رطوبت و نور درون انبار و یا خودروهای حمل و پخش محصولات از موارد کاربرد این تکنولوژی در صنعت پخش و انبارداری میباشد.
راهکارهای اینترنت اشیا در حمل و نقل و ردیابی
اینترنت اشیاء در تمامی انواع حمل و نقل شامل هوایی، دریایی، زمینی و ریلی کاربرد دارد. ردیابی مرسوله و بار، جمع آوری اطلاعات آماری نظیر زمان ورود و خروج، وزن کالا و مجوزها، شرایط تردد و مسیرهای عبور و مرور به منظور بهینه سازی و ردیابی مرسوله ها از کاربردهای اینترنت اشیاء در حمل و نقل بشمار میرود.
کاربرد اینترنت اشیاء در حوزه سلامت
امکان جمعآوری اطلاعات بیماران، بهبود عملکرد بیمارستانها و تجهیزات درمانی، هشدارهای زمانبندی مصرف دارو بخصوص بیماران خاص، ارتباط بیشتر بیماران با پزشکان و دریافت مشاوره در هر ساعت از شبانه روز و بدون نیاز به حضور فیزیکی از مواردی است که میتواند موجب افزایش رضایتمندی و حتی کاهش آمارهای مرگ و میر در حوزه سلامت گردد.
برای مطالعه بیشتر پیرامون اینترنت اشیاء از این لینک استفاده نمایید.