اگر در مورد دستگاه های GPS بویژه تلفن های هوشمند و جی پی اس خودرو جستجو کرده باشید، احتمالا با این سوال برخورد داشتید که A-GPS چیست؟ مزیت های آن چیست و چرا می‌توان آینده خوبی برای آن متصور شد؟ سرور کمکی جی پی اس AGPS بازه زمانی راه اندازی اولیه Time To First Fix یا به اختصار TTFF را برای دستگاه های دریافت کننده جی پی اس، بهبود می‌بخشد.

GPS برای بدست آوردن موقعیت مکانی هر جسم از شبکه ماهواره‌ها استفاده می‌کند، این در حالی ست که سرور کمکی جی پی اس AGPS از شبکه ماهواره ها به همراه اطلاعات برج های سلولی اپراتور تلفن همراه برای تعیین موقعیت مکانی استفاده می‌کند. این امکان باعث می‌شود که A-GPS سریعتر و دقیق تر عمل کند. در نظر داشته باشید AGPS تنها زمانی کار خواهد کرد دستگاه بستر اینترنت GPRS فعال و حداقل ۳G داشته باشد.

AGPS چگونه سرعت کار را افزایش می دهد؟

اولین بار که دستگاه تلاش می کند به ماهواره های جی پی اس متصل شود و موقعیت یابی نماید، به عنوان Cold Start شناخته می شود. بمنظور محاسبه موقعیت، باید اطلاعات سیگنال ماهواره GPS، Almanac و Ephemeris را بدست آورد. یک دستگاه اگر برای مدت طولانی خاموش بوده، فاصله قابل توجهی جابجا شده باشد و یا ریست شده باشد، ممکن است به Cold Start نیاز پیدا کند. راه اندازی اولیه برای یک دستگاه GPS به تنهایی می تواند تا ۱۲ دقیقه زمانبر باشد. اگر سیگنال های دریافتی در طول زمان راه اندازی بواسطه سیگنال ضعیف، شرایط جوی و موانع محیطی مختل شوند، راه اندازی بایستی مجدد انجام شود. این راه اندازی های مجدد، باعث تاخیر بیشتر در مدت زمان اولین اجرا خواهد شد.

سرور کمکی جی پی اس AGPS می‌تواند با اتصال به یک سرور که به عنوان سرور کمکی شناخته می‌شود، اطلاعات فعلی ماهواره را در اختیار دستگاه ها قرار دهد و مانع بروز تاخیر گردد. با این روش اطلاعات بجای اینکه از طریق سیگنال های ناپایدار و کم سرعت ماهواره ها دریافت شود، دستگاه با استفاده از بستر GPRS آنها را دریافت و ذخیره می‌کند. در شرایط ایده آل GPS به عنوان بهترین، دقیق ترین و سریع ترین روش برای اندازه گیری موقعیت شناخته شده است. این در حالی است که در شرایط مختلفی نظیر زیر زمین، زیر آب، داخل ساختمان و یا شرایط نامناسب اتمسفریک، GPS قادر به موقعیت یابی دقیق نیست. بنابراین دستگاه های موقعیت یابی در آینده به سمت متدهای یکپارچگی خواهند رفت. به نظر می رسد تنها راه دستیابی به موقعیت یابی فراگیر، این است که از چند تکنولوژی مختلف موقعیت یابی جهت پوشش GPS و Wifi Positioning و دکل های مخابراتی در کنار هم بهره برد. برتری هر یک از تکنولوژی های موقعیت یابی، به دستگاه این اجازه را می‌دهد که بدون نیاز به دخالت کاربر و بصورت خودکار، با توجه به شرایط، سیستم موقعیت یابی را تغییر دهد.

برچسب‌ها
سرورAGPS