امروزه با استفاده از فناوری تلماتیک (Telematics) و ترکیب دستگاه‌های ردیاب و نرم‌افزارهای مدیریت ناوگان، راهکارهای گسترده‌ای جهت مدیریت هوشمند ناوگان حمل و نقل به کاربران این حوزه ارائه گردیده است. تمامی متحرک‌ها اعم از اشخاص، حیوانات و وسایل نقلیه مانند خودروهای سواری، کامیون‌ها، اتوبوس‌ها، موتورسیکلت ها، وسایل حمل و نقل دریایی و ماشین آلات کشاورزی تنها با نصب یکی از دستگاه‌های ردیاب ارائه شده توسط شرکت مهندسی طلوع آرین هوشمند قابل کنترل و ردیابی می‌باشند. تنها کافیست ابتدا ردیابی که نیازهای شما را به بهترین نحو برآورده می‌نماید، انتخاب نمایید. برای این منظور می توانید مقاله چگونه یک سیستم ردیابی مناسب انتخاب کنیم؟ را مطالعه نمایید. ارائه راهکارهای مدیریت هوشمند ناوگان حمل و نقل برای سازمان ها و شرکت های مرتبط با صنعت حمل و نقل این امکان را فراهم می‌سازد که خودروهای خود را به بهترین نحو مدیریت کرده و در هزینه‌هایی نظیر نیروی انسانی و سوخت صرفه‌جویی نمایند.

راهکارهای مدیریت هوشمند ناوگان حمل و نقل

از راهکارهای ارائه شده توسط شرکت مهندسی طلوع آرین هوشمند در جهت نظارت و مدیریت ناوگان حمل و نقل می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • مدیریت محدوده تردد

قابلیت حصار جغرافیایی یا ژئوفنس دستگاه‌های ردیاب و نرم افزارهای مدیریت ناوگان امکان مدیریت خودروها در محدوده های مورد نظر را فراهم می نماید. سازمان ها و یا شرکت ها می توانند با توجه به زمینه فعالیتشان از این قابلیت جهت مدیریت خودروهای سازمانی خود در محدوده ترسیم شده و یا بیرون از محدوده مورد نظر استفاده نمایند. همچنین میتوانند از ورود و خروج متحرک به محدود حصار گزارش دریافت نمایند. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به مقاله حصار جغرافیایی مراجعه نمایید.

  • مدیریت مصرف سوخت در ناوگان حمل و نقل

همانطور که می‌دانید روزانه هزینه زیادی جهت خرید سوخت در سازمان‌ها، ادارات و شرکت‌هایی که دارای خودروهای سازمانی می‌باشند صرف می‌گردد. از اینرو امروزه محاسبه‌ی میزان مصرف سوخت خودروها در این سازمان‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار می‌باشد. با استفاده از قابلیت‌های دستگاه‌های ردیاب تلتونیکا مانند اتصال سنسور سوخت، ادومتر مجازی (Virtual Odometer) و نظیر آن، می‌توان میزان مصرف سوخت خودرو را محاسبه نمود.  برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید به مقاله مدیریت مصرف سوخت مراجعه نمایید.

  • مدیریت سرویس‌های دوره‌ای در مدیریت ناوگان

امروزه انجام سرویس‌های دوره‌ای و اطمینان از شرایط مناسب خودرو از اهمیت ویژه ای برخوردار است. از اینرو سازمان ها، شرکت ها و یا مالکین خودروهای شخصی به صورت منظم شرایط خودروهای خود را بررسی می‌نمایند و سعی دارند قبل از اینکه خودرو به علت عدم رسیدگی دچار نقص فنی گردد با صرف کمترین هزینه، آن را سرویس نموده و از بروز خرابی‌های سنگین و پر هزینه جلوگیری نمایند. در این راستا سیستم های مدیریت ناوگان به کمک سازمان‌ها و شرکت‌ها آماده تا با استفاده از محاسبه میزان مسافت طی شده توسط متحرک زمان‌های نیاز به سرویس های دوره ای مانند تعویض روغن، فیلتر هوا، لاستیک و … را برای کاربر مشخص نمایند. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید به مقاله مدیریت سرویس‌های دوره‌ای مراجعه نمایید.

  • راهکارهای کنترل سرعت در مدیریت ناوگان

کنترل سرعت یکی از پارامترهای مهم در جلوگیری از تصادفات است. از اینرو برای تمام خیابان ها و اتوبان های شهری و بین شهری حداکثر سرعت مجاز در نظر گرفته شده است. حتی در برخی نقاط سرعت خودروها توسط دوربین های در نظر گرفته شده برای این موضوع کنترل می گردد. ولیکن از آنجا که در تمام طول مسیر و خیابان‌ها دوربین وجود ندارد، سازمان ها و یا شرکت ها به دنبال راه حلی برای کنترل سرعت خودروها می باشند. دستگاه های ردیاب تلتونیکا این امکان را فراهم نموده است تا در تمام طول مسیر سرعت متحرک را کنترل نمود. با استفاده از قابلیت سرعت غیر مجاز می توان حداکثر سرعت مجاز برای متحرک را مشخص نموده و در صورت تخطی راننده از حد مجاز تعریف شده بلافاصله مطلع گردید. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید به مقاله کنترل سرعت مراجعه نمایید.

  • مدیریت پرداخت به پرسنل

همانطور که می‌دانید خودروهای سازمانی در بسیاری از سازمان ها و یا شرکت ها جهت جابجائی پرسنل مورد استفاده قرار می‌گیرند. در برخی از این ارگان‌ها، خودروهای در نظر گرفته شده برای این منظور توسط پیمانکاران این حوزه تامین می‌گردد.  از اینرو می توان برای کاهش هزینه‌ها، پرداخت به این پیمانکاران را بر مبنای پیمایش خودرو قرار دارد. دستگاه‌های ردیاب با استفاده از کیلومترشمار مجازی (ادومتر) میزان مسافت طی شده در هر سفر را محاسبه و به مرکز کنترل ارسال می‌‌نمایند. در مرکز کنترل با دریافت گزارش از سیستم، مدیریت پرداخت به پرسنل صورت می پذیرد. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید به مقاله مدیریت پرداخت در سامانه کنترل ناوگان حمل و نقل مراجعه فرمایید.

  • مدیریت تحویل سالم محصولات غذایی و دارویی

امروزه بسیاری از کارخانه‌های تولید مواد غذایی و داروئی از سیستم پخش مویرگی جهت تحویل کالاهای خود به فروشگاه‌ها استفاده می‌نمایند. با توجه به وسعت ناوگان این کارخانه‌ها، مدیریت خودروها جهت تحویل به موقع و با کیفیت محصول امری ضروری است. بسیاری از این محصولات می بایست تا زمان تحویل در دمای خاصی نگهداری شوند. قابلیت اتصال سنسور دما به دستگاه‌های ردیاب تلتونیکا امکان کنترل از راه دور دمای یخچال خودروهای پخش را فراهم می‌نماید. همچنین می‌توان با اعمال تنظیمات، در صورت کاهش دمای یخچال از حد مجاز، هشدار دریافت نمود. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید به مقاله کاربرد سنسور دما در سیستم‌های مدیریت ناوگان مراجعه نمایید.

  • مدیریت نحوه رانندگی

نحوه رانندگی یکی از پارامترهای مهمی است که بر میزان مصرف سوخت، عمر وسیله نقلیه و یا حتی کاهش تصادفات تاثیر بسزایی دارد. پس مدیریت نحوه رانندگی در سازمان ها امری ضروری است. چرا که می تواند منجر به کاهش هزینه های سازمان گردد.  قابلیت رانندگی کم مصرف/سبز (Eco/Green Driving) دستگاه‌های ردیاب تلتونیکا امکان نظارت و مدیریت بر نحوه رانندگی رانندگان را برای سازمان‌ها فراهم می‌نماید. با استفاده از این قابلیت می توان بر پارامترهای شتاب، ترمز و چرخش ناگهانی خودرو نظارت داشت. همچنین می‌توان در صورت تخطی راننده هشدار دریافت نمود. در نهایت با استفاده از گزارش های سامانه مدیریت ناوگان و در نظر گرفتن عوامل بازدارنده می‌توان براحتی نحوه رانندگی را مدیریت نمود. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید به مقاله رانندگی سبز/کم مصرف مراجعه نمایید.

فهرست