امروزه به دلیل دغدغه‌های فراوان و نداشتن امنیت برای وسایل نقلیه و افزایش سرقت و حادثه‌های مختلف، استفاده از ردیاب خودرو امری ضروری محسوب می‌شود. همچنین شرکت‌ها و موسسات دارای ناوگان‌های حمل‌ونقل به دلیل حجم زیاد کاری و نداشتن آگاهی در ارتباط با رفتار درست برخی رانندگان، ممکن است از ناوگان خود غافل شوند و یا نتوانند تصمیمات درستی در ارتباط با عملکرد ناوگان خود بگیرند، به همین علت ردیاب‌های خودرو، این قابلیت و امکانات را برای مدیران و صاحبین خودرو فراهم می‌کند تا علاوه بر مسیریابی لحظه‌ای خودروهای خود از موقعیت و وضعیت آن‌ها نیز آگاه باشند و در صورت لزوم، اقدامات لازم را به عمل آورند.

تکنولوژی ردیابی ناوگان به عنوان یک ابزار حیاتی در مدیریت ناوگان و وسایل نقلیه مختلف به کار گرفته می‌شود. این تکنولوژی با ارائه اطلاعات دقیق در زمینه‌های ناوبری، ایمنی و بهره‌وری، به شرکت‌ها کمک می‌کند و به افزایش کارایی و کاهش هزینه‌ها منجر خواهد شد.

ردیاب خودرو چیست؟

ردیاب خودرو، دستگاهی است که به وسیله نقلیه متصل می‌شوند و توسط یک سیم‌کارت، اطلاعات ماهواره‌ها را به گوشی همراه یا سیستم‌های تحت وب ارسال می‌کنند.

کاربرد ردیاب خودرو چیست؟

سیستم‌های ردیابی خودرو علاوه بر مسیریابی لحظه‌ای، صاحبین خودرو را از موقعیت و وضعیت آن‌ها آگاه می‌سازند. این آگاهی از طریق ارسال هشدارهای مختلف به موبایل صاحبین خودرو صورت می‌گیرد.

ردیابی ناوگان چیست؟

ردیابی ناوگان یک سیستم مدیریتی است که از GPS برای نظارت بر دارایی‌ها، مکان‌ها و فعالیت‌های وسایل نقلیه ناوگان استفاده می کند.

ردیابی ناوگان از فناوری سلولی و ماهواره‌ای استفاده می‌کند و به مدیران ناوگان اجازه می‌دهد که وسایل نقلیه و دارایی‌ها را در زمان واقعی پیدا کنند.

برای مثال، سیستم‌های ردیابی می‌توانند نشان دهند که رانندگان قبل از حرکت به ایستگاه‌های بعدی در طول سفر، چه مدت در ایستگاه‌های بارگیری می‌مانند. اگر مدت‌زمان توقف آن‌ها طولانی است، می‌توانید راه‌هایی برای کارآمدتر کردن پیمایش آن‌ها پیدا کنید. به این ترتیب می‌توانند زمان بارگیری خود را کوتاه کرده و بهره‌وری روزانه خود را افزایش دهند.

با ردیابی ناوگان جی‌پی‌اس، دقیق‌ترین داده‌ها را در مورد حرکات و مکان‌های خودرو، تخمین میزان مصرف سوخت و آلاینده‌ها، زمان صرف‌شده در محل و استفاده از تجهیزات، دریافت می‌کنید.

جی‌پی‌اس داده‌های مورد نیاز برای تصمیم‌گیری استراتژیک و افزایش بازگشت سرمایه (ROI)، دارایی و وسیله نقلیه را در اختیار مدیران ناوگان قرار می دهد.

برای مدیران ناوگان، GPS این مزیت را فراهم می‌کند که بدانند وسایل نقلیه آن‌ها در هر لحظه کجا هستند و این امر منجر به صرفه‌جویی قابل توجه در هزینه، استفاده ایمن‌تر از وسیله نقلیه و رسیدن و تحویل به‌موقع کالا و خدمات، می‌شود.

کاربرد ردیاب در مدیریت ناوگان

  • بهبود ناوبری:

استفاده از ردیاب در ناوگان، مدیران را قادر می‌سازد تا به دقت موقعیت و مسیر حرکت هر وسیله نقلیه را مشاهده کنند. این اطلاعات به رانندگان کمک می‌کند تا بهینه‌ترین مسیرها را انتخاب کرده و به‌موقع خدمات خود را ارائه دهند.

  • افزایش ایمنی:

ردیاب‌ها می‌توانند اطلاعاتی در مورد سرعت، توقف‌ و شرایط رانندگی فراهم کنند. این اطلاعات به مدیران اجازه می‌دهد تا نقاط خطرناک و رفتارهای ناامن رانندگان را شناسایی کرده و اقدامات ایمنی اصلاحی را اعمال کنند.

  • کاهش هزینه‌ها:

استفاده از ردیاب در مدیریت ناوگان به کاهش هزینه‌های مرتبط با نگهداری و ناوبری کمک می‌کند. این اطلاعات دقیق به مدیران این امکان را می‌دهد که الگوهای مصرف سوخت را بررسی کنند و استراتژی‌هایی برای بهینه‌سازی مصرف سوخت و کاهش هزینه‌های ناوگان تدوین کنند.

  • بهره‌وری منابع:

ردیاب‌ها به مدیران این امکان را می‌دهند تا منابع را به بهترین شکل ممکن تخصیص دهند. مدیران می‌توانند با تحلیل داده‌های ردیابی، وسایل نقلیه اضافی را بهینه‌سازی کنند و به بهره‌وری منابع دست یابند.

  • بهبود خدمات به مشتریان:

ردیاب‌ها به شرکت‌ها این امکان را می‌دهند تا بهترین خدمات را به مشتریان ارائه دهند. با اطلاعات دقیق در مورد موقعیت وضعیت وسایل نقلیه، شرکت‌ها قادر هستند تا زمان تحویل را بهبود داده و اطمینان مشتریان را افزایش دهند.

نحوه ردیابی ناوگان

یک جی‌پی‌اس ناوگان (که به وسیله نقلیه تجاری شما متصل است) برای شناسایی مکان وسیله نقلیه به تعدادی از ماهواره‌ها متصل می‌شود.

ردیاب برای ارسال اطلاعات یک فرایند سه مرحله‌ای را طی می‌کند که از طریق حداقل چهار ماهواره از شبکه جهانی ماهواره ناوبری (GNSS) و اندازه‌گیری فاصله ردیاب از آن‌ها استفاده می‌‌شود.

از طریق سه مرحله، GPS مختصات طول و عرض جغرافیایی وسیله نقلیه (از جمله زمان و ارتفاع) را شناسایی‌کرده و سیگنال داده‌ها را در زمان واقعی منتشر می‌کند. یک آنتن سیگنال و مختصات ارسال‌شده را دریافت می‌کند و آن‌ها را به یک سرور ابری، وصل می‌کند. از طریق نرم‌افزار ردیابی یا مدیریت ناوگان، می‌توانید به سرور ابری متصل شوید و داده‌های GPS را در زمان واقعی در مورد مکان وسیله نقلیه خود دریافت کنید.

مزایای ردیابی ناوگان

ردیابی ناوگان، به عنوان راهی برای جلوگیری از رفتار بد رانندگان مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما مزایای بسیار ارزشمندی را برای شرکت‌هایی که ناوگان وسایل نقلیه در جاده دارند، فراهم می‌کند.

سایر مزایای ردیابی ناوگان عبارتند از:

  • هشدارهای مکان

برای تعیین مکان همه رانندگان، وسایل نقلیه و دارایی‌های یک شرکت در هر لحظه، تنها کاری که یک مدیر ناوگان باید انجام دهد این است که به رایانه خود نگاه کند. این کار حدس‌زدن‌های غیرضروری یا تماس‌های تلفنی وقت‌گیر را حذف می‌کند و به مدیران ناوگان اجازه می‌دهد تا مکان دارایی‌های خود را در زمان واقعی مشاهده کنند.

مدیران ناوگان همچنین می‌توانند تقریبا، لحظه‌به‌لحظه زمان تحویل را به مشتریان اطلاع دهند که به معنای مشتریان راضی‌تر و حفظ مشتریان گذشته است.

  • برنامه‌ریزی و تحلیل مسیر

جی‌پی‌اس نیز به برنامه‌ریزی مسیر کمک می‌کند. مسیرها اغلب به دلیل شرایط جاده یا شرایط آب‌و‌هوایی شدید تغییر می‌کنند. با ردیابی ناوگان، مدیران می‌توانند مسیرهای مختلف را مشاهده و تجزیه‌وتحلیل کنند و سریع‌ترین و بهترین مسیر ممکن را برای پیمایش‌های بعدی، تعیین کنند.

  • شفافیت اطلاعات و تاریخچه مسیر

تاریخچه مسیر جمع‌آوری‌شده از یک سیستم ردیابی ناوگان را می‌توان با مشتریان و کارکنان داخلی به اشتراک گذاشت و از دید کامل مکانی که هر خودرویی در آن قرار دارد، اطمینان حاصل کرد.

با استفاده از موقعیت مکانی GPS، توزیع‌کنندگان می‌توانند به مشتریان اطلاع دهند که راننده چه زمانی، به مکان مورد نظر می‌رسد. این کار را می‌توان بدون قراردادن راننده در موقعیت خطرناک استفاده از تلفن همراه یا رادیو در حالی که پشت فرمان است انجام داد.

نحوه کارکرد ردیاب‌ها در زمان نداشتن آنتن

ردیاب‌های خودرو در زمان نداشتن آنتن نیز فعال هستند، به‌ویژه زمانی که وسایل نقلیه از مناطق دورافتاده با شبکه‌های ماهواره‌ای و سلولی محدود یا بدون شبکه، عبور می‌کنند، زیرا به‌روزرسانی داده‌ها می‌تواند با بازگشت اتصال از سر گرفته شود.

شرکت‌هایی که از ردیابی ناوگان استفاده می‌کنند

فناوری GPS، نقش مهمی در ردیابی و مدیریت خودروهای ناوگان تجاری در شرکت‌ها و سازمان‌های مختلف ایفا می‌کند.

  • ناوگان تحویل کالا

شرکت‌های تحویل کالا از ردیابی ناوگان برای نظارت بر حرکت و مکان خودرو و اطمینان از خدمات تحویل به‌موقع و بدون خطا استفاده می‌کنند.

این شرکت‌ها بررسی می‌کنند که آیا وسایل نقلیه آن‌ها دائما در حال حرکت هستند و مسیر توصیه شده را طی می‌کنند. آن‌ها اطمینان می‌یابند که رانندگان آن‌ها با سرعت کارآمد حرکت می‌کنند و می‌توانند سفارشات مشتری را تا زمان رسیدن وعده داده‌شده تحویل دهند.

اگر وسایل نقلیه در جایی گیر کنند، شرکت‌های تحویل‌دهنده می‌توانند مکان خودرو را از طریق داده‌های GPS تایید کنند.

خدمات تحویل نیز از ردیابی GPS برای به اشتراک‌گذاشتن داده‌های مرتبط با مشتریان خود استفاده می‌کنند. این اطلاعات شامل مکان واقعی خودروهای تحویل و زمان تخمینی رسیدن بسته‌ها (ETA) است. دسترسی به این جزئیات به مشتریان اجازه می‌دهد تا سفارشات را پیگیری کنند و انتظار داشته باشند که آن‌ها را طبق برنامه دریافت کنند.

  • شرکت‌های حمل‌ونقل مسافری (تاکسی، لیموزین، خدمات خودرو و غیره)

شرکت‌های حمل‌ونقل مسافر از یک سیستم جهانی برای ارتباطات سیار (GSM) و GPS استفاده می‌کنند تا به مدیران ناوگان اجازه دهند که رانندگان تجاری را با کارایی بیشتری اعزام کنند.

جی‌اس‌ام و جی‌پی‌اس دسترسی نزدیک‌ترین رانندگان به نقطه تحویل مشتری را سریع و آسان می‌کنند و زمان انتظار را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهند و رضایت مشتری را بهبود می‌بخشند.

همچنین می‌توانید GSM و GPS را طوری برنامه‌ریزی کنید که هنگام بازوبسته‌شدن درب‌های خودرو یا اقداماتی که بدون اجازه صاحبین خودرو و رانندگان اتفاق می‌افتد، به مدیران ناوگان هشدار دهد.

  • ناوگان اتوبوسرانی

شرکت‌های اتوبوسرانی از سیستم‌های ردیابی ناوگان برای اعلام مکان دقیق در ایستگاه‌های اتوبوس و برنامه‌ریزی مسیر استفاده می‌کنند.

ردیابی ناوگان، داده‌هایی را در مورد مکان و سرعت دقیق خودرو ارائه می‌دهد و سپس سیستم این اطلاعات را با به‌روزرسانی‌های ترافیکی، ارجاع می‌دهد و توسط آن‌ها می‌توان، زمان رسیدن هر وسیله نقلیه را در هر ایستگاه اتوبوس به طور دقیق تخمین زد.

این امر به ساده‌سازی مدیریت ردیابی ناوگان کمک می‌کند و در عین حال خدمات حمل‌ونقل به‌موقع را به مسافران ارائه می‌دهد.

  • ناوگان ساختمانی

تقریبا هر صنعتی می‌تواند ازجی‌پی‌اس بهره‌مند شود، اما آن‌هایی که در صنعت ساخت‌وساز هستند، نتایج قابل توجهی را برداشت می‌کنند.

سرقت وسایل نقلیه، اموال و مصالح، یک اتفاق مکرر در ساخت‌وساز است. از آنجایی که بیشتر مناطق ساخت‌وساز گسترده هستند، مصالح ساختمانی، ابزار و حتی تجهیزات سنگین را نمی‌توان 24 ساعته تحت نظارت و مشاهده دقیق قرار داد که منجر به سرقت و مفقودشدن آن می‌شود اما با ردیابی، برای ناظران ساخت‌وساز این اطمینان حاصل می‌شود که همه‌چیز را در زمان واقعی نظارت کنند.

با استفاده از تعریف محدوده جغرافیایی، یک مکان جغرافیایی خاص را می‌توان تعیین کرد که به شرکت‌ها اجازه می‌دهد یک مرز مجازی در اطراف محل ساخت‌وساز خود ایجاد کنند. هنگامی که وسیله نقلیه دارای دستگاه GPS از آن محیط خارج می‌شود، فورا به مدیر ناوگان، هشدار ارسال خواهد شد.

نتیجه‌گیری

استفاده از ردیاب ناوگان می‌تواند بهره‌وری شما را افزایش دهد، رانندگان و مدیران ناوگان شما را قادر به همکاری بهینه‌تر کرده و تجربه بهتری را به مشتریان شما ارائه می‌دهد.

استفاده از ردیاب در مدیریت ناوگان نه‌تنها به بهبود ناوبری و ایمنی، ارتقاء می‌بخشد بلکه به بهینه‌سازی فرایندهای کسب‌وکار و کاهش هزینه‌ها نیز کمک می‌کند. با افزودن این تکنولوژی به سیستم مدیریت ناوگان، شرکت‌ها می‌توانند به بهره‌وری بیشتر و افزایش سود دست یابند. همچنین مدیران ناوگان با نظارت بر رفتار و عملکرد رانندگان خود می‌توانند خطاهای رفتاری آن‌ها را شناسایی کرده و از بروز مشکلات ناشی از این خطاها جلوگیری کنند.

برچسب‌ها:
بهره‌وری