بسیاری از دستگاههای جیپیاس قابلیت نمایش سرعت لحظهای خودرو را دارا میباشند. روند محاسبه سرعت خودرو براساس مکانیزم مسافت طی شده در دوره زمانی مشخص میباشد. مقادیر بدست آمده از طریق سرعت سنج مبتنی بر GPS با مقادیر نمایش داده شده در خودرو تفاوتهایی دارد. بنا بر این تفاسیر این سوال پیش میآید که کدام سرعتسنج دقیقتر است و چگونه به آلارم هشدار سرعت در نرمافزارهای ردیابی مرتبط میشود؟ سرعت بالا به طور گستردهای به عنوان یک عوامل مهم در تصادفات جادهای محسوب میشود و مدیران ناوگان حمل و نقل، محاسبات سرعت مبتنی بر GPS را در حفظ ایمنی ناوگان بسیار مفید میدانند. بنابراین بسیار مهم است که بتوانیم به محاسبات سرعت توسط دستگاه جی پی اس اعتماد نماییم تا رانندگان را به اشتباه متهم به سرعت بالا نکنیم.

سرعت سنج مبتنی بر جی پی اس چگونه کار میکند؟
با استفاده از دستگاه GPS، اطلاعات زیادی پیرامون جابجایی متحرک در اختیار قرار میگیرد. یک دستگاه GPS با استفاده از اطلاعات زمان و مکان اولیه به راحتی میتواند سرعت نسبی جسم را محاسبه کند، این محاسبه بر این اساس است که چه فاصلهای در زمان بدست آمده طی شده است. سرعت ها در فواصل کوتاه بروز میشوند تا اطمینان را در همه وقت حفظ نمایند. دستگاه جی پی اس از محاسابات متناوب برای تعیین سرعت وسیله نقلیه استفاده میکند.
چرا سرعت GPS متفاوت از سرعت سنج خودرو است؟
محاسبات سرعت توسط GPS دقیق تر از سرعت سنج وسیله نقلیه است، زیرا محاسبات سرعت سنج خودرو بر اساس یک سری مقادیر اولیه انجام میشود که نیاز به کالیبراسیون دارد. این مقادیر نظیر اندازه چرخ وسیله نقلیه، نوع رانندگی، استهلاک عمومی، تغییر اندازه چرخ، تولید کنندگان و تنظیمات سرعت سنج جهت خواندن سرعت های بالاتر از سرعت واقعی میباشد. تمامی این موارد در تولید داده های نامعتبر دخیل هستند. از طرف دیگر، اندازه گیری سرعت با استفاده از جی پی اس نیز به کیفیت سیگنال های ماهواره GPS وابسته است. بنابراین میتوان با استفاده از محاسبات متوسط حرکت، خطاها را به حداقل رساند. حال این سوال مطرح میشود که، راننده کدام سرعت سنج را باید مدنظر قرار دهد؟
در پاسخ به این سوال بایستی به ترجیح شخص احترام گذاشت. زیرا هر دو اندازه گیری برای تعیین سرعت ایمن و قانونی قابل اعتماد هستند. در بیشتر موارد سرعت سنج خودرو به دلیل اشتباهاتی که در بالا ذکر شد، ممکن است سرعت را بالاتر نشان دهد ولی میتوان اعتماد کرد که سرعت راننده از حداکثر سرعت مشخص شده، کمتر است. در حالی که داده های ثبت شده توسط جی پی اس برای لغو جریمه سرعت مورد استفاده قرار میگیرد، اما در هر صورت، راننده محتاط مشتاق است، برای جلوگیری از نقض قوانین و ثبت جریمه، بروز مشکل از سمت کارفرمای خود و یا احتمال وقوع حادثه، با سرعتی کمتر از سرعت مجاز مشخص شده، رانندگی نماید.
کاربردهای سرعت سنج مبتنی بر GPS
در هر کسب و کاری که وسایل نقلیه متعلق به شرکت برای استفاده در اختیار کارکنان قرارمی گیرد، بدون تردید نیاز به جلوگیری از افزایش سرعت بالا و خطرناک احساس میشود. این موضوع هم از دیدگاه مسئولیت عمومی، هم در موارد احتمال وقوع حوادث و تخلفات از اهمیت بالایی برخوردار است. مهمترین کاربرد سنجش سرعت با استفاده از جی پی اس، ثبت و حفظ اطلاعات سرعت خودرو در زمان های متفاوت از طریق نرم افزارهای مدیریت ناوگان میباشد. با استفاده از این نرم افزارها، نظیر نرم افزار ردیابی آریانا، صاحبان خودرو، براحتی میتوانند حدود سرعت مجاز را برای رانندگان خود مشخص نمایند. با استفاده از امکانات نرم افزارهای ردیابی میتوان در صورت تخطی رانندگان از حد مجاز سرعت، آلارم های مربوطه تولید گردد. ناظران میتوانند در صورت بروز این موارد ضمن گزارش گیری و ثبت وقایع، بروز حوادث رانندگی را کاهش دهند. از آنجا که کارفرمایان میدانند که سرعت محاسبه شده توسط دستگاه های GPS نه تنها دقیق تر از سرعت سنج وسیله نقلیه است بلکه سرعت را پایین تر نشان میدهد لذا هیچ عذری از سوی رانندگان قابل پذیرش نخواهد بود. با استفاده از گزارشگیری منظم و بررسی رفتار رانندگان، میتوان به بهبود ایمنی جاده ها کمک شایانی کرد.
4 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
مسیر
سرعت سنج
عالی
عالی