افزایش قیمت سوخت و حامل های انرژی هزینه های جاری سازمان‌ها و ارگان‌هایی که دارای ناوگان خودرویی هستند به صورت فزاینده افزایش پیدا می‌کند. از جمله مشکلات و هزینه های سیستم مدیریت سنتی، می‌توان به عدم وجود ساختار و روش مدیریت شده اختصاص سوخت اشاره نمود. یا حتی با وجود مکانیزاسیون اختصاص سوخت، خطای انسانی نیز باعث بروز مشکلاتی خواهد بود. لذا با وجود این مشکلات و هزینه بالای تامین سوخت خودرو،  مدیران ارشد سازمان‌ها را به استفاده از روش‌های مدیریت مصرف سوخت جهت کاهش و بهینه‌سازی هزینه‌ها ترغیب می‌نماید.

یکی از راهکارهای موجود برای کاهش مصرف، مدیریت مصرف سوخت با ردیاب خودرو می‌باشد. در این مقاله، روش‌های مختلف اندازه گیری مصرف سوخت توسط دستگاه ردیاب خودرو را مختصرا توضیح می‌دهیم و در مقالات آتی، مزایا و معایب هر طرح را به تفصیل توضیح خواهیم داد. در کلیه روش‌های زیر، میزان تخمینی مصرف سوخت از طریق جی پی اس نصب شده بر روی خودرو به مرکز کنترل ارسال شده و گزارش های تولیدی را می‌توان از طریق نرم افزار ردیابی آریانا در هر لحظه و به صورت آنلاین بر روی انواع مرورگر مشاهده نمود.

مدیریت مصرف سوخت بر اساس پیمایش

دستگاه‌های ردیاب شرکت طلوع آرین همگی دارای سیستم پیشرفته ای به نام کیلومتر شمار مجازی یا Virtual Odometer می‌باشند. این سیستم به طور منظم از طریق جی پی اس نصب شده بر روی خودرو، اقدام به اندازه گیری مسافت طی شده در بازه های زمانی خیلی کوتاه در دستگاه می نماید و به طور منظم این اعداد را  با یکدیگر جمع کرده و در هر بار ارتباط با نرم افزار آریانا به سرورها ارسال می‌نماید. سرور این داده ها را برای هر مکانیاب نصب شده بر روی خودرو به صورت مجزا در دیتابیس ذخیره کرده و در مواقع لازم می‌توان ازین داده ها استفاده نمود. از طرفی با توجه به نوع و سال ساخت خودروهای مختلف، میزان تقریبی مصرف سوخت هر خودرو به طور متوسط در پیمایش خودرو مشخص می‏‌باشد. این مقدار در نرم‌افزار ردیابی ثبت شده و با ترکیب اطلاعات مسافتی خودرو که قبلا توسط دستگاه ردیاب جمع آوری شده است می‌توان گزارشی جامع از میزان مصرف سوخت بر اساس مسافت طی شده در بازه زمانی مورد نظر تولید نمود. در این روش مدیریت مصرف سوخت با ردیاب نصب شده بر روی خودرو، نیاز به استفاده از سنسور و یا تجهیزات جانبی دیگری وجود ندارد.

اندازه گیری مصرف گیج بنزین

روش دیگر اندازه گیری مصرف سوخت، مستلزم هزینه نیروی انسانی بیشتر و تحقیق و کالیبراسیون نرم افزار می‌باشد. این روش بر اساس اندازه گیری تغییرات و محاسبات گیج خودرو است. در این روش ابتدا یکی از خروجی‌های دستگاه ردیاب به گیج بنزین خودرو در قسمت پشت آمپر متصل می‏‌گردد. سپس کالیبراسیون مخزن سوخت خودرو انجام می‌گیرد. کالیبراسیون برای هر خودرو با توجه به ابعاد و اندازه مخزن و نیز اختلاف ولتاژی که برای گیج خود ارسال می‏‌نماید، متفاوت می‏‌باشد. پس از انجام کالیبراسیون با استفاده از ترکیب اطلاعات مسافتی که دستگاه ردیاب از خودرو به سرور ردیابی ارسال می‌کند، نرم افزار ردیابی آریانا، میزان مصرف بنزین در مسافت طی شده و همچنین میزان سوخت‌گیری ‏های انجام شده در فواصل مختلف را ثبت می‌نماید. در اینصورت می‌توان گزارش مصرف سوخت در فواصل زمانی مورد نظر را در قالب گزارش هایی با فرمت های مختلف مشاهده نمود.

استاندارد های اینترفیس CAN-BUS

در این روش در صورتی که خودرو از استاندارد CAN برای ارتباط‌های موجود در ECU برخوردار باشد می‌توان از قابلیت کارکرد با اینترفیس CAN-BUS موجود در دستگاه  موقعیت یاب استفاده نمود. در این روش با استفاده از سیگنال CAN دریافت شده از ECU خودرو، اطلاعات مربوط به میزان مصرف سوخت را توسط دستگاه دریافت و به سرورهای ردیابی آریانا ارسال نمود. این روش در عین حال که به سادگی امکان‌پذیر است، دارای دقت بالاتری نسبت به دو روش قبلی می‌باشد و گاها می‌توان گزارش های دقیق تری نسبت به داده های دیگر خودرو به دست آورد.

برچسب‌ها:
ردیابی لحظه‌ای