تا به حال فکر کرده‌اید که این تعداد ماشین سازمانی و شرکتی که هر روز در خیابان می‌بینید چگونه کنترل و مدیریت می‌شوند؟ چگونه می‌توان از بی‌نظمی جلوگیری کرد؟ در این شرایط اهمیت ناوگان حمل‌ونقل به خوبی مشخص می‌شود. این ناوگان از طریق نظارت دائم بر رفتار رانندگان، بسیاری از خطرات را کاهش می‌دهد. 

نظارت بر رفتار رانندگان از طریق مدیریت ناوگان، سلامت و ایمنی رانندگان را به خوبی تامین می‌کند و موجب می‌شود که افراد بتوانند سرمایه‌گذاری خود در خودرو‌ها و تجهیزات را هدر ندهند. این نظارت با روش‌های مختلف امکان‌پذیر است که یکی از بهترین و مناسب‌ترین آن‌ها، نصب و خرید جی پی اس خودرو است. اما به راستی ردیابی رفتار راننده به کمک ردیاب خودرو چگونه امکان‌پذیر است؟ مدیریت ناوگان چگونه می‌تواند از جی پی اس کمک بگیرد؟ تا انتهای این مقاله از طلوع آرین هوشمند تا انتها با ما همراه باشید تا پاسخ پرسش‌های ذکر‌شده را بیابید. 

توضیح مختصری درباره مدیریت ناوگان حمل‌و‌نقل

منظور از مدیریت ناوگان حمل‌ونقل، فرآیند نظارت، کنترل و بهینه‌سازی عملکرد وسایل نقلیه و رانندگان در یک سازمان است. این فرایند به‌صورت دقیق شامل ردیابی موقعیت خودروها، تحلیل رفتار رانندگان، بهینه‌سازی مسیرها و کاهش هزینه‌های عملیاتی است. 

هدف از این مدیریت ناوگان، افزایش ایمنی، بهره‌وری و سودآوری ناوگان است. در این فرآیند مدیران ناوگان به کمک فناوری‌های پیشرفته مختلف از‌ جمله جی‌ پی‌ اس، تصمیم‌های بهتری می‌گیرند و به این ترتیب عملکرد کلی ناوگان را بهبود می‌بخشند.

مفهوم ردیابی رفتار راننده

عمل نظارت بر رفتار رانندگان برای برخی راننده‌ها ناخوشایند است؛ اما در حقیقت ردیابی رفتار راننده به منظور نظارت و تحلیل الگوهای رانندگی با هدف افزایش و بهبود عملکرد رانندگان انجام می‌شود که این کار با ردیاب خودرو امکان‌پذیر است که در خودرو‌ها و به‌ طور‌ کلی وسایل نقلیه نصب می‌شوند. این ابزار‌های امنیتی پس از نصب، اطلاعات دقیقی در رابطه با نحوه رانندگی، سرعت، ترمز‌های ناگهانی، شتاب‌گیری‌های شدید رانندگان، تغییرات در خطوط رانندگی، مدت‌زمان توقف و دیگر پارامتر‌های مشابه در اختیار مدیریت ناوگان قرار می‌دهند. برای درک بهتر ردیابی رفتار راننده به کمک جی پی اس، فرض کنید که یک شرکت حمل‌ونقل دارای 70 کامیون است، نظارت و کنترل تک به تک این خودرو‌ها بسیار زمان‌بر و حتی غیر‌ممکن است؛ ردیاب خودرو در این شرایط به سادگی عملکرد روزانه هر خودرو و راننده را بررسی می‌کند و شما را از سرعت‌های غیر‌مجاز یا ترمز‌های ناگهانی با‌خبر می‌سازد. 

استفاده از ردیاب خودرو در مدیریت ناوگان موجب می‌شود که مدیر بلافاصله رفتار‌های خطرناک رانندگان را شناسایی کند و در این راستا اقدامات لازم را انجام دهد. برگزاری جلسات آموزشی برای راننده، ارائه بازخورد‌های مثبت یا منفی و حتی ایجاد تغییرات در برنامه‌های کاری از آشنا‌ترین و موثر‌ترین این اقدامات به شمار می‌آیند. 

رانندگی تهاجمی و راهکارهای مدیریت آن

منظور از این رانندگی، رفتارهای خطرناک و تهاجمی نظیر ترمزهای ناگهانی، شتاب‌های شدید و تغییرات سریع در جهت حرکت خودرو است. رانندگی تهاجمی علاوه بر خطرات جدی و بسیاری که برای راننده و دیگر کاربران جاده دارد، موجب افزایش هزینه‌های نگهداری و سوخت ناوگان نیز می‌شود. همچنین رفتارهای تهاجمی می‌توانند تأثیر منفی بر اعتبار شرکت‌های حمل‌ونقل داشته باشند که این امر از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. 

امروزه برای مدیریت و کاهش رانندگی تهاجمی، شما می‌توانید از نرم‌افزارهای مدیریت ناوگان نظیر نرم‌افزار آریانا استفاده کنید. این نرم‌افزار ابزارهای موثری ارائه می‌دهد و با بهره‌گیری از فناوری‌های پیشرفته، این امکان را فراهم می‌آورد که راهکارهای مدیریت ناوگان بهینه‌تر شود و آن‌ها بتوانند رفتار رانندگان خود را به‌ صورت دقیق زیر نظر بگیرند. 

در نرم‌افزار آریانا و دیگر نرم‌افزار‌های کنترل رانندگی تهاجمی، دو امکان مختلف تعبیه شده است که به‌ طور‌ کلی عبارتند از: 

گزارش رفتارهای تهاجمی

همانطور که از این گزارش‌ها مشخص است، شامل ثبت دقیق ترمزهای شدید، شتاب‌های ناگهانی و تغییرات ناگهانی جهت خودرو هستند. جی پی اس خودرو، اطلاعات جمع‌آوری شده را به‌ صورت جامع و در قالب جدولی در نرم‌افزار تحت وب نمایش می‌دهد. حال مدیران می‌توانند به کمک این گزارش‌ها، الگو‌های نگران‌کننده و خطرناک رانندگان را شناسایی و مطابق با آن تصمیم‌گیری کنند. برای مثال فرض کنید که گزارش‌های ردیاب خودرو نشان می‌دهند که یک راننده ترمز‌های ناگهانی منظم دارد. در این شرایط شما به‌ عنوان یک مدیر ناوگان، می‌توانید آموزش‌های ویژه‌ای به راننده دهید یا اینکه با وی یک جلسه برگزار کنید و در رابطه با این رفتار خطرناک با راننده صحبت کنید. حال اگر راننده باز‌ هم به رفتار خود ادامه می‌دهد، بهتر است اقدامات جدی‌تر نظیر جریمه کردن یا اخراج کردن وی را انجام دهید تا ایمنی ناوگان و دیگر رانندگان در خطر نباشد. 

دریافت هشدارهای رویدادهای خاص

یکی‌‌دیگر از امکانات نرم‌افزار آریانا و دیگر نرم‌افزار‌های کنترل رانندگی تهاجمی، دریافت هشدار رویداد‌های خاص است. به عبارت دقیق‌تر در بستر این نرم‌افزار شما می‌توانید رویداد‌هایی نظیر سرعت غیر‌مجاز یا شتاب‌های شدید را تعریف کنید و در صورت انجام آن‌ها، هشدار‌های لحظه‌ای دریافت کنید. این هشدار‌ها به شما به‌ عنوان یک مدیر ناوگان، کمک می‌کند که به رفتار‌های تهاجمی بلافاصله واکنش نشان دهید و از بروز خطرات بیش‌تر و جدی‌تر جلوگیری کنید.

مزایای تحلیل رفتار راننده با ردیاب

تحلیل رفتار راننده با استفاده از ردیاب‌های GPS در مدیریت ناوگان به‌ طور کلی موجب بهبود کارایی و کاهش هزینه‌ها می‌شود. در ادامه به بررسی دقیق‌تر مزایای تحلیل رفتار راننده با ردیاب می‌پردازیم.

کاهش هزینه‌های سوخت با تحلیل رفتار راننده

همانطور که می‌دانید یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین هزینه‌ها در مدیریت ناوگان، هزینه سوخت است. این هزینه تا حد بسیاری تحت تاثیر رفتار رانندگان قرار دارد و ثابت نیست. رانندگی با سرعت بالا، شتاب‌گیری‌های ناگهانی و ترمزهای شدید، مصرف سوخت را به خوبی افزایش می‌دهد. همچنین کار کردن درجای خودرو نیز می‌تواند مصرف سوخت را افزایش دهد. به کمک ردیاب در سیستم مدیریت ناوگان حمل‌ونقل، مصرف سوخت خودروها را می‌توان به خوبی کم کرد و در‌ نتیجه هزینه‌های ناشی از آن را کاهش داد.

بهبود ایمنی با نظارت بر رفتار رانندگان

ایمنی جاده یکی از اساسی‌ترین نگرانی‌ها در مدیریت ناوگان است که اقدامات بسیاری برای آن انجام می‌شود. رفتارهای خطرناک و تهاجمی رانندگان نظیر سرعت‌های غیرمجاز و عدم رعایت مقررات، تصادفات را تا حد بسیاری افزایش می‌دهند. همانطور که گفتیم جی پی اس، اطلاعات مختلف رانندگی نظیر سرعت، ترمزهای ناگهانی، تغییر لاین‌ها و دیگر الگوهای رانندگی را جمع‌آوری می‌کند و در اختیار مدیریت ناوگان قرار می‌دهد. حال می‌توان به سادگی رانندگانی که نیاز به آموزش دارند را شناسایی کرد و برنامه‌های آموزشی مناسب در اختیار آن‌ها قرار داد. این امر علاوه بر افزایش ایمنی رانندگان، موجب کاهش تصادفات و هزینه‌های ناشی از آن نیز می‌شود.

مدیریت بهتر سرویس‌های تعمیر و نگهداری

یکی‌دیگر از مزایای تحلیل رفتار رانندگان با ردیاب، مدیریت بهتر سرویس‌های تعمیر و نگهداری است. رفتار‌های خطرناک نظیر ترمز‌های ناگهانی، سرعت غیر‌مجاز و... می‌توانند موجب افزایش سایش و خرابی وسایل نقلیه شوند. با نظارت و بهبود رفتار رانندگان، شما می‌توانید به خوبی از خرابی‌های زود‌رس جلوگیری کنید و به این ترتیب هزینه‌های تعمیر و نگهداری خودرو‌ها در ناوگان حمل‌ونقل را کاهش دهید.

ایجاد انگیزه در رانندگان

ردیابی رفتار راننده و ارائه بازخورد مستمر به آن‌ها، موجب افزایش انگیزه رانندگان برای بهبود عملکرد و رعایت قوانین جاده‌ای می‌شود. این امر علاوه بر افزایش امنیت، روحیه و رضایت شغلی رانندگان را نیز بهبود می‌بخشد.

انتخاب سامانه ردیابی و جی پی اس خودروی مناسب برای مدیریت ناوگان

در مدیریت ناوگان، انتخاب یک سامانه ردیابی مناسب می‌تواند کارایی، ایمنی و هزینه‌های عملیاتی را به خوبی تحت تاثیر قرار دهد. امروزه سامانه‌های مختلفی با این هدف طراحی و برنامه‌ریزی شده‌اند که سامانه‌های ردیابی آریانا و ردیاب‌های تلتونیکا، از بهترین و مناسب‌ترین گزینه‌ها برای مدیران ناوگان به شمار می‌آیند و در بستر آن‌ها می‌توانید ردیابی رفتار رانندگان را به خوبی انجام دهید.

شرکت طلوع آرین هوشمند با ۱۵ سال سابقه در زمینه ردیابی، خدمات نصب، پشتیبانی و مشاوره، بهترین و معتبر‌ترین شرکت برای بهره‌گیری از خدمات سیستم‌های ردیابی و مدیریت ناوگان است. این شرکت با تجربه و تخصص بسیار بالای خود، به مدیران ناوگان کمک می‌کند که به‌ صورت موثر، ناوگان خود را مدیریت کنند و  عملیات حمل‌ونقل را بهینه سازند.

نتیجه‌گیری

در این مقاله از طلوع آرین هوشمند به چگونگی ردیابی رفتار راننده با کمک جی پی اس برای مدیریت ناوگان پرداختیم. همانطور که گفتیم ردیاب یک ابزار کار‌آمد و محبوب برای مدیریت رفتار رانندگان است که نقش موثری در بهبود ایمنی و افزایش بهره‌وری دارد. به کمک جی پی اس، مدیران ناوگان می‌توانند علاوه افزایش امنیت رانندگان و جاده‌ها، هزینه‌های حمل‌ونقل را به خوبی کاهش دهند. 

امروزه شرکت‌های بسیاری در حوزه نصب و راه‌اندازی ردیاب فعالیت دارند که یکی از معتبر‌ترین و بهترین آن‌ها، شرکت طلوع آرین هوشمند است. این شرکت با تجربه و تخصص بسیار بالای خود، سعی دارد که عملکرد سیستم حمل‌ونقل را به خوبی بهبود ببخشد. خدمات ارائه‌شده در این مجموعه دارای گارانتی معتبر و پشتیبانی کامل است و در صورت بروز هر‌گونه مشکل، تنها کافی‌ است که با شماره 021-41909000 تماس بگیرید.

برچسب‌ها:
بهره‌وری
امنیت خودرو