7 دلیل عدم عملکرد صحیح ردیاب خودرو و بررسی راهحل برای آنها
فرض کنید که بعد از کلی نگرانی در مورد امنیت و سرقت خودرو، شما یک ردیاب خودرو خریداری کردهاید تا امنیت ماشینتان را افزایش دهید و با آسودگی خیال به سایر امور زندگی خود بپردازید. ردیاب خودرو یک ابزار هوشمند است که برای تعیین موقعیت دقیق خودرو طراحی شده و به شما این امکان را میدهد تا امنیت وسیله نقلیهتان را بهبود بخشید و خطر سرقت را کاهش دهید؛ اما مانند هر دستگاه الکترونیکی، جی پی اس ماشین نیز ممکن است با مشکلاتی مواجه شود و عملکرد صحیحی نداشته باشد. در این مطلب از طلوع آرین هوشمند، به بررسی برخی از شایعترین دلایل عدم عملکرد ردیاب خودرو و راهکارهای مربوط به هر یک میپردازیم.
1. اشکال در اتصال سیمکشی ردیاب خودرو یا باتری آن
به طور کل ردیاب خودرودارای دو مدل اصلی است: مدل شارژی و آنهایی که به منبع برق خودرو متصل هستند. ردیاب خودروی شارژی که مهمترین آن ردیاب خودروی آهنربایی است، معمولا میتواند بین یک هفته تا شش ماه از باتری خود استفاده کند و به ردیابی ادامه دهد اما اگر بهموقع شارژ نشوند، دیگر قادر به ادامه ردیابی و نشان دادن مکان دقیق خودرو نیست. از سوی دیگر، ردیاب سیمی به باتری خودرو وابسته است و اگر به هر دلیلی از باتری جدا شود، عملا غیرقابل استفاده خواهد بود. پس یکی از دلایلی که ممکن است ردیاب خودرو به درستی کار نکند، قطع شدن ارتباط سیمی آن با برق خودرو یا تمام شدن باتری در ردیاب آهنربایی است.
2. وجود دستگاههای مختلکننده جی پی اس (جمر)
اگر ردیاب خودروی شما ناگهان از کار افتاده باشد، یکی از عوامل احتمالی میتواند وجود یک دستگاه مختلکننده جی پی اس یا همان جمر باشد. این دستگاه با ارسال امواج رادیویی، به طور عمدی سیگنالهای جی پی اس را مختل میکند و در نتیجه، ردیاب نمیتواند موقعیت دقیق خودرو را شناسایی کند. این ابزارها به راحتی در خودروها مخفی میشوند و میتوانند فعالیت ردیاب را متوقف کنند.
استفاده از این نوع دستگاهها در بسیاری از کشورها ممنوع است و میتواند خطرات زیادی به دنبال داشته باشد. به ویژه در مواقع اضطراری، عدم توانایی در ردیابی خودرو میتواند عواقب جدی به همراه داشته باشد. اگر متوجه شدید که ردیاب شما کار نمیکند، ممکن است بررسی وجود این دستگاهها اولین گام مناسب باشد.
3. آنتندهی سیمکارت شبکه
عملکرد ردیاب خودرو به اتصال به سیمکارت وابسته است، زیرا این سیمکارت است که از طریق اینترنت اطلاعات را به صورت آنلاین به سرور مرکزی یا اپلیکیشن ارسال میکند. اگر به دلیل مشکلات شبکه یا آنتندهی، ارتباط سیمکارت دچار اختلال شود، ردیاب قادر به ارسال اطلاعات نخواهد بود و در نتیجه، کارایی خود را از دست میدهد. در این وضعیت، راننده نمیتواند به صورت لحظهای موقعیت خودرو را پیگیری کند.
با این حال، بسیاری از ردیابها قابلیت ذخیرهسازی اطلاعات به صورت آفلاین را دارند. این بدان معنا است که حتی در زمان قطع ارتباط، دستگاه دادهها را جمعآوری میکند و به محض برقراری دوباره ارتباط، اطلاعات را به حالت آنلاین برمیگرداند و به کاربر ارسال میکند. به این ترتیب، اگرچه ممکن است لحظاتی از اطلاعات لحظهای محروم شوید اما ردیاب همچنان میتواند اطلاعات را به محض بازگشت آنتندهی برای شما ارسال کند.
4. اختلال در ارسال اطلاعات ماهوارهای
یکی از مشکلات رایج در عملکرد ردیاب خودرو، اختلال در دریافت سیگنالهای ماهوارهای است. همانطور که میدانیم این ابزار ایمنی کوچک برای تعیین مکان دقیق خودرو، نیاز به برقراری ارتباط با ماهوارههایی دارد که در مدار زمین قرار دارند. با دریافت سیگنالها از ماهوارههای مختلف و ارسال آنها به ایستگاههای پردازش، ردیاب خودرو میتواند مکان دقیق خودرو را به صاحب آن نشان دهد.
عوامل متعددی میتوانند منجر به اختلال در ارسال این اطلاعات شوند. به عنوان مثال، اگر تعداد ماهوارههای فعال کم باشد، کیفیت سیگنال تحت تاثیر قرار میگیرد. همچنین، وجود ساختمانهای بلند و سازههای بزرگ در اطراف ما میتواند به بازتاب نامناسب سیگنالها منجر شود. به علاوه، قرارگیری در پارکینگهای زیرزمینی نیز میتواند به طور قابل توجهی مانع از عبور سیگنالها و کاهش دقت مکانیابی شود.
5. اتمام شارژ سیمکارت داخل جی پی اس ماشین
یکی از دلایل رایج در عدم کارکرد ردیاب خودرو، تمام شدن شارژ سیمکارت موجود در دستگاه است. ردیاب ماشین معمولا برای ارسال اطلاعات مکان دقیق خودرو به اینترنت به یک سیمکارت نیاز دارد. اگر شارژ این سیمکارت به پایان برسد، ردیاب قادر نخواهد بود تا اطلاعات لازم را منتقل کند و در نتیجه، قابلیت ردیابی خودرو به خطر میافتد. بنابراین، بهتر است همیشه از شارژ سیمکارت ردیاب اطمینان حاصل کنید و در صورت نیاز، آن را بهروز کنید.
6. اتمام شارژ سرور ردیاب خودرو
عامل دیگری که میتواند باعث اختلال در عملکرد ردیاب شود، اتمام شارژ سرور ردیاب خودرو است. برخی ردیابها برای پردازش اطلاعات و ارسال آنها به صاحب خودرو به سرور مرکزی متکی هستند. اگر اشتراک سرور ردیابی شما با شرکت تامینکننده به اتمام رسیده باشد، دیگر قادر به دریافت اطلاعات دقیق موقعیت خودرو نخواهید بود.
7. خرابی دستگاه
اگر پس از بررسی همه عوامل ذکر شده، هنوز با مشکل عدم کارکرد ردیاب خودرو مواجه هستید، وقت آن است که با تیم پشتیبانی دستگاه خود تماس بگیرید. گاهی اوقات، کار نکردن جی پی اس به مشکلات فنی یا عدم بروزرسانی سیستم آن مربوط میشود.
به همین دلیل، هنگام خرید ردیاب خودرو حتما به شرکتی معتبر و شناختهشده مراجعه کنید که گارانتی و خدمات پشتیبانی قابل قبولی را ارائه دهد. این امر میتواند به شما اطمینان دهد که در صورت بروز هرگونه مشکل، تیم پشتیبانی در کنار شما خواهد بود و به سرعت مشکل را رفع میکند.
نتیجهگیری
ردیاب خودرو، این ابزار ایمنی کوچک به عنوان سپری برای ایمنی و محافظت از خودروی شما طراحی شده است، اما مثل هر تکنولوژی دیگری، ممکن است در شرایط خاصی دچار نواقص و مشکلاتی شود. از جمله این مشکلات میتوان به اختلال در سیگنالهای ماهوارهای، استفاده از دستگاههای مختلکننده سیگنال، کمبود انرژی باتری و اختلال در آنتندهی سیمکارت اشاره کرد. همچنین، قرار گرفتن در نقاط کور یا حتی نقصهای فنی در خود ردیاب هم ممکن است شما را از اطلاعات مهم دور کند.
برای اینکه این مشکلات را به حداقل برسانید و خودروی خود را در امنترین حالت ممکن نگه دارید، پیشنهاد میشود از سیمکارتی با آنتندهی قوی استفاده کنید و مرتبا ردیاب را شارژ کنید. همچنین بهتر است از پارک کردن در مکانهایی با پوشش سیگنال ضعیف اجتناب کنید و همواره ردیابهای باکیفیت را از برندهای معتبر تهیه نمایید. با این کار، میتوانید اطمینان حاصل کنید که این تکنولوژی به طور موثر از شما و خودروی شما محافظت خواهد کرد.